Aardappel-andijvietaart met gehakt en kaas

Print Friendly, PDF & Email

Een simpel recept, daar houd ik van voor Kievit. Als je heel culinair wilt doen, ga je een kookcursus doen, maar de gemiddelde Kievitklant is volgens mij vooral heel blij als hij of zij er wekelijks in slaagt om gevarieerde en gezonde maaltijden op tafel te zetten, zonder al te veel gedoe. En dat die koters eens wat groente eten, dat zou ook fijn zijn. Met deze Aardappel-andijvietaart met gehakt en kaas lukt dat zeker. Ik gebruikte biologisch rundergehakt, maar het laat zich vast prima vervangen door een vegetarische kruimelvariant. Lekker met een frisse tomatensalade.

Ingrediënten

800 g aardappelen, 500 g gesneden andijvie,  6 eieren,  300 g gehakt,  100 g Parmezaanse kaas

Bereidingstijd: 75 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de andijvie in fijne reepjes, was goed en zwier droog in slacentrifuge of theedoek. Verwarm 2 el olie in een koekenpan en rul het gehakt met een flinke snuf p&z  bruin. Klop de eieren los in een kom en voeg wat p&z toe. Schil en rasp de aardappelen. Rasp de Parmezaanse kaas. Meng aardappelrasp, gehakt en de helft van de kaas door het ei-mengsel. Voeg dan de andijvie toe en meng goed (met je handen!). Is het mengsel ‘te droog’? Voeg een extra eitje toe. Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal of een met bakpapier beklede springvorm, duw het geheel een beetje samen en strooi de rest van de Parmezaanse kaas er over. Dek de taart af met aluminiumfolie en bak 40 min. in de oven. Haal dan het folie van de taart en bak nog 15 min. voor een mooi, goudbruine korst. Zet de oven eventueel op de hoogste stand.

Let op: de baktijden zijn bij benadering; het hangt nogal van je oven af, dus kijk af en toe even, zeker op het laatst!