Andijvie met witte bonen en oesterzwammen

Print Friendly, PDF & Email

Natuurlijk is het goed om gouwe ouwes te blijven maken en andijviestamppot is ook nog steeds geliefd hier in huis, maar er kan zo veel meer! Dit gerecht leek me vreemd, maar het bleek heel lekker. Ik heb de room zelf weggelaten, ik vond het niet nodig. Maar lekkerbekjes of mensen die iets nodig hebben om het bittertje van de andijvie te verzachten: voeg gerust een dikke klodder mascarpone of crème fraîche toe. Lekker met knapperig brood of gebakken aardappels.

Ingrediënten

  • 500 g andijvie
  • zakje oesterwammen
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olie
  • 120 ml droge witte wijn
  • 400 g gekookte witte cannellinibonen (uit blik)
  • 1 tl of ½ blokje paddenstoelenbouillon
  • p&z
  • eventueel 1 el mascarpone of crème fraîche (als je van extra romig houdt)

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snipper de ui en de teentjes knoflook. Was de andijvie en snijd in repen. Veeg de oesterzwammen zo nodig schoon en scheur ze in reepjes. Verwarm 2 el olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak hierin de reepjes paddenstoelen tot ze slinken en een beetje kleuren, geef ze wat p&z en schep ze uit de pan en houdt even apart. Verwarm 1 el olie in de pan en fruit de knoflook en ui 5 min., tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de bouillonpasta toe en de wijn en roer goed door. Voeg de andijvie toe en laat al roerend slinken. Laat de bonen uitlekken in een vergiet en voeg ze toe aan de andijvie. Laat 5 min. pruttelen en maak op smaak met p&z. Eventueel roer je er nog een schep crème fraîche of mascarpone door en een kneepje citroensap. Roer de gebakken paddenstoelen erdoor en serveer met eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas.