Aziatische broccolisalade

Print Friendly, PDF & Email

Een soort warme salade, verrassend simpel en fris! Wij aten het met rijst, gebakken paddenstoelen en tofu en een beetje rode peper voor de grote mensen aan tafel.  Garnalen, wat witvis of biologische kipfilet zouden ook goede eiwitbronnen zijn.

Ingrediënten

  • 500 g broccoli
  • 1 bakje taugé
  • 4 eieren
  • 1 el sesamzaad
  • 1 rode ui of  2 bosuitjes
  • olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 el geroosterde sesamolie
  • scheut sojasaus
  • 2 el citroensap of rijstazijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olie om te wokken
  • 1 tl bruine suiker
  • p&z
  • korianderblad

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Breng de eieren in een pannetje aan de kook ze nog 5 min. als het water kookt. Was intussen de broccoli en verdeel in roosjes. De steel schil je en snijd je in plakjes. Stoom in een stoommandje beetgaar. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen of de bosui in fijne ringetjes. Pel vast het knoflookteentje. Ui wordt wat minder scherp als je het even laat staan in een kommetje koud water. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bordje. Was de taugé en laat uitlekken in een vergiet.
Maak de dressing: Los de suiker op in het citroensap of rijstazijn, pers de knoflook erbij en roer er de sojasaus, sesamolie en olijfolie door.  Laat de eieren schrikken in koud water en pel ze. Verwarm in de  wok een lepel olie om te wokken en roerbak de broccoli heel kort. Wok de taugé 1 min. mee. Draai het vuur uit en meng de ui, de dressing en het sesamzaad door de groente. Serveer elke portie met in partjes gesneden ei en wat gehakte koriander.