Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Print Friendly, PDF & Email

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we het zo lekker maken dat iedereen het hier lust: met kokosmelk en tomaat! De kokos maakt het lekker romig. Een prima basis om de bleekselderij in te stoppen, al vermoed ik dat het met prei ook prima smaakt. Lekker met gebakken vis of biologische kip, of wat extra geraspte kaas. Een blikje (uitgelekte) kikkererwten er op het laatst door zou een veganistische aanvulling kunnen zijn.

Ingrediënten

1 struik bleekselderij, 2-3 tomaten, 1 ui, 1 teen knoflook, 250 à 300 g quinoa,  1 klein blik kokosmelk, 1 groentebouillontablet, 2 el olijfolie, 1 tl oregano, p&z

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd de onderkant van de bleekselderij, trek de stelen los en snijd eventuele lelijke plekjes bij. Was ze grondig onder de kraan. Snijd in kleine stukjes. Het blad gebruik je misschien niet allemaal, bewaar dit gerust voor een soepje en houdt een beetje achter ter garnering. Pel de ui en knoflook en snipper fijn. Was de tomaten, snijd de bovenkant eruit en snijd in stukjes. Was de quinoa in ruim water en laat uitlekken in een zeef. Verwarm olie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg bleekselderij toe en bak al omscheppend een paar minuten. Plet het bouillonblokje op de bodem van de pan en voeg de quinoa toe. Bak al omscheppend tot het een beetje aan de bodem begint te plakken en voeg dan de tomatenstukjes toe. Roer weer om en voeg dan het blikje koksmelk toe en zoveel water dat de quinoa net niet onder staat. Voeg ook de oregano toe en kook in 15 min. gaar, roer regelmatig en voeg wat meer vocht toe indien nodig. Laat nog 5 min. rusten en dien op. Lekker met gebakken vis of biologische kip, of wat extra geraspte kaas. Een blikje kikkererwten er op het laatst door zou een veganistische aanvulling kunnen zijn.