Boerenkoolplaattaart met noten en geitenkaas

Print Friendly, PDF & Email

Boerenkoolplaattaart met noten en geitenkaas

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bloemkoolkoekjes

Print Friendly, PDF & Email

Bloemkool is zooo veelzijdig!

Bekijk het recept

Yacon uit de wok met noedels

Print Friendly, PDF & Email

Een leuk knolletje om mee te koken

Bekijk het recept

Boerenkool is natuurlijk fantastisch in onze onvolprezen Hollandse stamppot, maar er kan zoveel meer mee! Pas maakten we al een fantastische risotto, bij mij belandt hij ook gerust in een pan soep, maar deze week wordt het weer een mooie hartige taart. Met geitenkaas en walnoten, de favorieten van deze week. Als je liever iets anders erop doet, kies gerust een andere kaas en andere noten. Of misschien wel plakjes worst, voor toch een beetje stamppotgevoel?

Ingrediënten

700 g boerenkool, 1 pakje bladerdeeg (of maak zelf deeg, een recept vind je hieronder), 4 eieren, 1 stukje zachte geitenkaas (ongeveer 150 g, of kaas naar keuze), handje walnoten, p&z, 1 tl oregano, olie of boter om in te vetten

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Ris de boerenkool van de nerven, was het groen grondig en hak het eventueel nog een beetje fijner. Zet het op met aanhangend water en breng het aan de kook. Kook ongeveer 10 min., tot het groen geslonken is en beetgaar. Laat uitlekken in een vergiet. Ondertussen heb je het deeg gemaakt of laten ontdooien en de oven voorverwarmd op 200°C. Vet een kleine bakplaat in en beleg met het deeg, laat de randen iets opstaan. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Druk het vocht uit de boerenkool en verdeel het over het deeg. Kluts de vier eieren los, eventueel met een klodder room of scheutje melk erdoor. Voeg p&z en oregano toe en schenk het over de boerenkool. Snijd de kaas in pakken en verdeel over de taart. Hak de noten grof en verdeel ook over de taart. Bak 30 min. in de oven en serveer met een frisse salade.

Zelf deeg maken – 300 g bloem, 150 g boter, snuf zout, 1 ei, 2-3 el koud water – Bereiding: Meng de bloem, boter, zout, ei en 2 el water in een kom tot een mooi deeg. Is het nog wat kruimelig, voeg dan de derde el water toe. Het deeg moet stevig zijn, maar niet té droog. Verpak het deeg in keukenfolie en laat het 30 min. rusten in de koelkast. Rol het uit met een deegroller tot een lap.