Bonensalade met aubergine, courgette en rucola

Print Friendly, PDF & Email

Courgette, aubergine én rucola in één pakket, dat is natuurlijk niet zomaar. Het is namelijk een prachtige combinatie! Met een beetje pasta of rijst en voor de hand liggend een beetje feta of zachte geitenkaas. Dat is het eerste wat in mij opkomt. Maar als je nou eens geen zin in kaas hebt, of gewoon eens wat anders wilt, dan zijn bonen natuurlijk ook prachtig. Als je bonen een beetje melig vind, laat je eens verrassen door ze koud met citroen en ui te eten, dat is heel anders.

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • bosje rucola
  • 1 sjalotje of uitje
  • olijfolie
  • oregano
  • gerookte paprika poeder
  • p&z
  • 1 blik witte bonen
  • citroensap

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de groenten en snijd de aubergine en courgette in plakjes, ik halveerde de aubergine eerst nog een keer. Bestrooi beide met wat zout en laat 20-30 min. zweten. Dit is geen must, maar komt de smaak wel ten goede. Intussen laat je de bonen uitlekken. Snijd het uitje heel fijn en laat een paar minuten staan met een 2 el citroensap en wat p&z. Meng dar vervolgens de bonen door. Bestrooi met 1 tl oregano. Spoel de courgette en aubergine ze af en dep droog met een schone theedoek. Verhit twee koekenpannen met beide een scheut olie en bak de aubergine en courgette apart van elkaar. De aubergine heeft iets meer tijd nodig, die is zacht echt op zijn lekkerst, terwijl de courgette ook met wat bite heel lekker is. Strooi wat oregano over de courgette en wat gerookte paprika over de aubergine. Was de rucola, zwier droog en leg op de rand van het bord. Daarbinnen en ring van aubergine en courgette, vervolgens een schep bonen. Natuurlijk kun je ook alles gewoon door elkaar husselen, ook prima.