Chinese kool met appel en ui

Print Friendly, PDF & Email

Chinese kool met appel en ui

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Een lekkere ovenschotel, goed op koude dagen! Lekker met een gebakken biologisch worstje of slavinken, maar natuurlijk smaakt het ook vegetarisch prima met een vervangend product. Je zou ook nog peulvruchten door de Chinese kool kunnen mengen, bv. kidneybonen of linzen.

Ingrediënten

1 kg aardappelen, 1 Chinese kool, 2 uien, 2 appels met rode schil, 2 teentjes knoflook, eventueel een stukje peper, 1 tl kerriepoeder, 50 g boter + om te bakken en in te vetten, 70 ml melk (of gebruik kookvocht van de aardappels), 1 flinke tl pittige (grove) mosterd, 2 el broodkruimels, 100 ml room, p&z, 1 tl korianderpoeder, ½ tl paprikapoeder

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Aardappels schillen en met koud water en wat zout opzetten. Chinese kool afspoelen, halveren en de harde kern er uit snijden, daarna in reepjes. Uien pellen en in halve ringen snijden, knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. Hak een stukje peper fijn. Appels vast wassen, straks pas snijden anders worden ze bruin. Oven voorverwarmen op 200ºC. Grote ovenschaal vast invetten. Bak in een koekenpan de uien in een flinke klont boter zacht en laat ze een klein beetje kleuren. Voeg de knoflook toe en snijd de appels in schijfjes en bak die heel even mee. Als de aardappels gaar zijn giet je ze af en stamp je ze met de kerrie, 50 g boter, p&z en de melk of wat kookvocht tot een smeuïge puree. In een wok verwarm je een klein klontje boter en bak je even de peper aan als je die gebruikt. Dan voeg je de kool toe en bakt die al omscheppen tot hij wat gaat slinken, voeg eventueel een scheutje water toe, maar maak het niet te nat. Schep de puree in de ovenschaal, daarbovenop komt de kool (met zo min mogelijk kookvocht) en daarna de appel en ui. Meng de broodkruimels met de room, koriander, mosterd, paprikapoeder en wat peper. Sprenkel dit over de ovenschotel en bak het 20 min. in de hete oven.