Chinese kool salade

Print Friendly, PDF & Email

Simpel en snel, dat is waar de Chinese kool goed in is. Een snelle roerbakschotel, een soepje met mie en wat Chinese kool, of hier, een simpele salade die je snel op tafel zet. Lekker met gebakken aardappels! Rosa zag een dier in de avocado voor de foto en al met al duurde de foto maken een stuk langer dan de sla maken, maar wat een leukerd hè!

Ingrediënten

½ Chinese kool, 1 avocado, 3 el yoghurt, 2 el mayonaise, ½ tl kerriepoeder, p&z, 1 kleine teen knoflook, kneepje citroensap, 1 el sesamzaadjes of zonnebloempitjes

Bereidingstijd: 12 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak eerst een dressing van de yoghurt, mayonaise, kerriepoeder, p&z en knoflook uit de pers en citroensap naar smaak. Rooster de pitjes in een droge koekenpan en laat ze afkoelen op een bordje. Snijd de chinese kool in de lengte doormidden en snijd vervolgens de kern van één helft er uit. Snijd nog een keer in de lengte doormidden en dan in mooie dunne boogjes. Meng de kool vast met de dressing in een kom. Pel de avocado en snijd in schijfjes of blokjes, besprenkel met wat citroensap tegen het verkleuren. Strooi de pitjes over de sla en versier met de avocado.