Courgettesoep

Print Friendly, PDF & Email

Met courgettes kan je alle kanten op. Gewoon gebakken, met een beetje peterselie en misschien wat kaas, dan ben je in 10 minuten klaar. Ingewikkelder is bijvoorbeeld een plaattaart met courgette, of gevulde courgettestukjes. In een half uurtje maak je dit lekkere soepje, en daarvan hoef je het grootse deel van de tijd niets te doen!  Vers broodje erbij en klaar ben je!

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 aardappels
  • eventueel het binnenste van de bleekselderij
  •   1 bouillonblokje (kip- of groentebouillon)
  • 125 ml slagroom
  • 800 ml water
  • p&z
  • scheutje olijfolie
  • eventueel handje verse munt of peterselie

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui glazig. Snijd de knoflook klein en fruit nog 2 min op laag vuur mee. Hak de bleekselderij in kleine stukjes. Schil de aardappels en snijd in blokjes en snijd ook de courgette in stukjes. Voeg bleekselderij en aardappel toe aan de pan, bak lekker even mee en voeg even later ook de courgette toe. Voeg het water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Haal de blaadjes munt van de takjes of de steeltjes uit de peterselie en hak grof. Voeg toe aan de soep, zet het vuur uit. Pureer de soep met de staafmixer en roer de slagroom er door. Breng de courgettesoep eventueel nog op smaak met wat extra p&z verwarm nog een minuutje door. Garneer de soep met wat blaadjes munt of gehakte peterselie.