Eggah met prei en pijnboompitten
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Die regenboogpeen vind ik geweldig, maar ook telkens weer een uitdaging. Want die paarse wortel kleurt alles mee, als je…
Bekijk het receptKnolselderij in augustus? Jazeker, ook als het geen snertweer is, is dit een heerlijke groente! In dit recept, dat eigenlijk…
Bekijk het receptPrei met ei, ik vind het een goed combinatie. Eggah is niets anders dan een omelet of frittata of tortilla, maar dan op zijn Arabisch. Lekker als lunch, maar ook prima als onderdeel van het avondeten, met vers brood of rijst erbij.
Ingrediënten
700 g prei, 1 pitabroodje of stukje oud brood, 6 el (plantaardige) melk, 2 el pijnboompitten of geschaafde amandelen, 8 eieren, p&z, scheut olie
Bereiding
Maak eerst de prei schoon en snijd in ringen. Snijd het stukje brood in stukjes en week het in de melk. Verhit de olie in een grote, diepe koekenpan en bak de prei hierin afgedekt helemaal gaar. Voeg de stukjes brood en de pijnboompitten toe. Klop de eieren met p&z in een kom los en giet ze op de prei. Bak de eggah op laag vuur afgedekt in 15-20 min. gaar. Misschien is een plaatje onder je pan een goed idee. Laat hem voorzichtig uit de pan glijden en serveer hem warm of koud. Snijd de eggah in punten en serveer.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 405
- Volgende »
