Eggah met prei en pijnboompitten
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Dit is een variatie op de klassieke salade Niçoise. Ook klassiekers zijn aan verandering onderhevig, want tijden veranderen, inzichten ook…
Bekijk het receptPaksoi, mijn favoriet voor snelle maaltijden. Meestal belandt hij in de wok, maar eigenlijk is hij ook rauw heel lekker…
Bekijk het receptPrei met ei, ik vind het een goed combinatie. Eggah is niets anders dan een omelet of frittata of tortilla, maar dan op zijn Arabisch. Lekker als lunch, maar ook prima als onderdeel van het avondeten, met vers brood of rijst erbij.
Ingrediënten
700 g prei, 1 pitabroodje of stukje oud brood, 6 el (plantaardige) melk, 2 el pijnboompitten of geschaafde amandelen, 8 eieren, p&z, scheut olie
Bereiding
Maak eerst de prei schoon en snijd in ringen. Snijd het stukje brood in stukjes en week het in de melk. Verhit de olie in een grote, diepe koekenpan en bak de prei hierin afgedekt helemaal gaar. Voeg de stukjes brood en de pijnboompitten toe. Klop de eieren met p&z in een kom los en giet ze op de prei. Bak de eggah op laag vuur afgedekt in 15-20 min. gaar. Misschien is een plaatje onder je pan een goed idee. Laat hem voorzichtig uit de pan glijden en serveer hem warm of koud. Snijd de eggah in punten en serveer.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 405
- Volgende »
