Eggah met prei en pijnboompitten

Eggah met prei en pijnboompitten

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderij is natuurlijk heerlijk in een klassieke Waldorf salade, maar ook een heel simpele salade als deze valt zeker in…

Bekijk het recept

Palmkoolsalade

salade met palmkool, wortel, appel en pitjes

Een jaar geleden probeerden we het voor het eerst, palmkool in de zomer. Way back in America is cavolo nero, zoals palmkool…

Bekijk het recept

Prei met ei, ik vind het een goed combinatie. Eggah is niets anders dan een omelet of frittata of tortilla, maar dan op zijn Arabisch. Lekker als lunch, maar ook prima als onderdeel van het avondeten, met vers brood of rijst erbij.

Ingrediënten

700 g prei, 1 pitabroodje of stukje oud brood, 6 el (plantaardige) melk, 2 el pijnboompitten of geschaafde amandelen, 8 eieren, p&z, scheut olie

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak eerst de prei schoon en snijd in ringen. Snijd het stukje brood in stukjes en week het in de melk. Verhit de olie in een grote, diepe koekenpan en bak de prei hierin afgedekt helemaal gaar. Voeg de stukjes brood en de pijnboompitten toe. Klop de eieren met p&z in een kom los en giet ze op de prei. Bak de eggah op laag vuur afgedekt in 15-20 min. gaar. Misschien is een plaatje onder je pan een goed idee. Laat hem voorzichtig uit de pan glijden en serveer hem warm of koud. Snijd de eggah in punten en serveer.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bieten-kikkererwtenburgers

Bak je eigen vegaburger!

Bekijk het recept

Aubergine-courgettestoofpotje –

Lekker makkelijk met kikkererwten uit blik

Bekijk het recept