Frittata met prei en paprika

Print Friendly, PDF & Email

Prei en ei, dat is lekker! Zo’n simpele frittata is heerlijk als lunch, maar ook als avondeten, samen met iets als aardappels of rijst smaakt hij prima!

Ingrediënten

  • 500 g prei
  • 2 (rode) uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • scheut olie
  • 6 eieren
  • 100 ml slagroom
  • p&z
  • eventueel nog wat kaas om te raspen
  • boter om in te vetten

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak de prei schoon en snijd in dunne ringetjes. Pel ui en knoflook en snijd ui in kleine partjes, snijd de paprika in reepjes. Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm een scheut olie in een ruime koekenpan bak eerst de paprikareepjes tot ze een beetje slap worden. Schep uit de pan en houdt even apart. Fruit nu de uien glazig, pers dan de knoflook erbij en voeg ook de prei toe. Bak al omscheppend tot de prei een beetje begint te slinken. Klop intussen in een kom de eieren los met de slagroom en p&z naar smaak. Vet een taartvorm goed in met wat boter of gebruik een velletje bakpapier. Schep de prei in de vorm en giet het eiermengsel erover. Strijk glad en beleg met de paprikareepjes. Strooi eventueel er nog wat geraspte kaas over en bak in ongeveer 25 min. gaar in de oven, tot het ei gestold is. Heb je geen oven dan kan het ook in de koekenpan, doe een deksel op de pan en zet het geheel op een vlamverdeler of plaatje. Snijd warm in punten en serveer.