Geroosterde bloemkool of broccoli met olijven en paprika

Print Friendly, PDF & Email

Ik maakte dit gerecht met bloemkool, maar ook broccoli laat zich goed roosteren in de oven. Roosteren kost wat meer tijd dan koken, dus voor haastige huishoudens is koken een beter idee, al is de smaak dan anders. Roosteren in de oven geeft een meer nootachtige smaak aan de bloemkool, het koolachtig gaat er een beetje af. Lekker en beslist een keer het proberen waard!

Ingrediënten

1 bloemkool of 700 g broccoli
1 ui
1 ramiro paprika
flinke handvol knoflook olijven
paar takjes peterselie
scheutje olie
kneepje citroensap
peper & zout

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC. Was de bloemkool of broccoli en verdeel in roosjes, die je vervolgens in plakjes snijd. De stronk kan mee in plakjes, van de broccoli moet je die wel eerst schillen. Leg de plakjes bloemkool op een bakplaat en schuif in de oven. Na 15 min. keer je de plakjes en kijk je hoe lang ze nog moeten. Ovens en smaken verschillen!

Pel en snipper de ui en bak die glazig in een scheutje olie. Snijd de paprika in reepjes en bak die even mee met de ui. Snijd de olijven in plakjes, gebruik als je wilt ook wat van de knoflook
die erbij zit. Was de peterselie en hak fijn.

Meng de bloemkool met de ui, paprika en olijven. Maak op smaak met peper en zout en een kneepje citroensap, wat olie van de olijven kan ook. Bestrooi
met peterselie en serveer.

Lekker bij een zomerse barbecue, bij rijst, maar ook vast bij aardappelpuree.