Geroosterde pompoen met sjalot en salie

Geroosterde pompoen met sjalot en salie

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Couscousschotel met prei

Couscousschotel met prei

Met prei kan je heerlijk mixen. In soep of een wokschotel, een preitje brengt meer smaak. Ik vond prei lange…

Bekijk het recept

Andijvie salade met appel en sinaasappel

andijviesalade

Ingrediënten voor de salade: 1 krop andijvie, 1 appel, 1 sinaasappel, 50 g pecannoten, geraspte pecorino (naar smaak), voor de dressing:, 2 el (Griekse) yoghurt, 2…

Bekijk het recept

Supersimpel en superlekker, daar houden we van bij Kievit! Zacht gebakken pompoen is heerlijk bij rijst of quinoa. Wij eten er graag gebakken kidneybonen bij of gekookte linzen.

Ingrediënten

1 pompoen, 3 el olijfolie, 1 takje salie, 50 g pecorinokaas, peper & zout

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC. Boen de pompoen schoon, snijd steel en onderkant bij en verwijder lelijke plekjes van de schil. Halveer de pompoen, lepel de pitten er uit en snijd in schijven. Hussel ze op de bakplaat om met een scheut olie, bestrooi met wat zout en hak wat salieblaadjes fijn en strooi die er over. Rooster in de oven in 20-25 min. zacht, halverwege een keer keren. Schaaf de pecorino in plakjes en verdeel die over de pompoen en laat in de oven smelten.