Gesmoorde pompoen met knoflook en kruiden

Print Friendly, PDF & Email

Een stevige stoofschotel met pompoen en kruiden uit de tuin, dat smaakt! Lekker met salie, tijm of rozemarijn. Wij eten dit samen met bijvoorbeeld een gestoofde bladgroente en in de oven knapperig gebakken kikkererwten, maar wil je niet meteen zoveel groente, denk dan aan rijst, quinoa of gierst. Ook  met pasta smaakt dit gerecht verrassend goed.

 

Ingrediënten

1 pompoen, 1 rode ui,  4 teentjes knoflook, 2 el olijfolie, p&z,  1 tl balsamico,  2 takjes salie of tijm, 2 el pompoenpitten

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Halveer de pompoen en verwijder de pitten, snijd het vruchtvlees in kleine parten. Pel de ui en snijd hem in ringen. Pel de teentjes knoflook en snijd in plakjes. Was de salie en snijd grote blaadjes in stukjes of ris de tijm van de takjes. Verwarm een koekenpan en rooster eerst even de pompoenpitten tot ze knapperen, doe ze daarna op een bordje. Verwarm dan de olie in de koekenpan en bak ui en knoflook even aan. Voeg pompoen en kruiden toe en bak even  aan, dan een lepeltje balsamico en wat p&z. Smoor op laag vuur met een deksel de olie in een braadpan in een minuut om 15-20 gaar. Eventueel doe je er nog een scheutje water bij, schep af en toe voorzichtig om. Dien op met de geroosterde pitjes erover gestrooid.