Indiase andijvie curry met paneer

Print Friendly, PDF & Email

Andijvie is één van onze favoriete groenten: je kan er alle kanten mee op en het is snel klaar. Salade, soep, taart… er is echt heel veel meer mogelijk dan die vertrouwde andijviestamp! Deze keer een heerlijke, milde curry, geïnspireerd op het Indiase Palak Paneer, die je met spinazie maakt. Maar met andijvie kan het dus ook! Paneer is kaas die je kan bakken, ook leuk om eens te eten. In plaats van paneer kun je ook prima blokjes tofu nemen, of gekookte eieren toevoegen.  Eventueel kun je ook nog blokjes tomaat op het laatst toevoegen. Lekker met basmatirijst of gierst.

Ingrediënten

1 grote krop andijvie, 1 cm gember, 4 tenen knoflook, 2 uien, 1 tl komijnzaad, 1 tl kurkuma, 1 flinke tl kerrie, 400 ml kokosmelk, p&z, 200 g paneer, scheutje olie of kokosvet

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd lelijke randjes en het kontje van de andijvie, snijd in niet te fijne  reepjes en was grondig. Laat uitlekken in een vergiet. Pel de uien en knoflook, snipper de ui fijn en hak de knoflook. Schil de gember en hak zo fijn als je kunt. Raspen kan ook. Verhit wat olie of kokosvet in een ruime pan en fruit uien glazig. Voeg knoflook, gember en komijn zaad toe en bak even mee. Vervolgens voeg je de kerrie en kurkuma toe. Roer er de kokosmelk doorheen en laat het kokosvet helemaal smelten. Dan voeg je er de andijvie aan toe en laat gaar worden in de saus. Voeg p&z naar smaak toe. Ondertussen snijd je de paneer in blokjes en die bak je een paan minuten in de koekenpan met een scheutje olie, tot ze een beetje kleuren. Strooi er wat zout over en meng ze met de andijviecurry.