Knolselderijsoep met appel en tuinkers-olie

Print Friendly, PDF & Email

Bijna elke week verschijnt hier tegenwoordig een nieuw soep receptje, zou dat komen omdat het zulk soep-weer is? De knolselderij wordt gepureerd in de blender ook een zijdezacht soepje en met de tuinkersolie er op wordt het opeens een best chic soepje. Niet slecht, voor zo’n onooglijke knol!

Ingrediënten

1 knolselderij, 2 tenen knoflook, 2 uien, 25 g ongezouten roomboter of lepel kokosvet, 1 tl gemalen nootmuskaat, 1½ kippenbouillontablet, 750 ml water, 1 appel, 125 ml (plantaardige) room, bakje tuinkers, 6 el olijfolie, kneepje citroensap, p&z

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Schil de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit de boter of het kokosvet in een pan met dikke bodem en bak de knolselderij en ui 5 min. Roer regelmatig. Voeg de knoflook, nootmuskaat en p&z toe en bak nog 3 min al roerend. Voeg de bouillontabletten en het water toe, breng aan de kook en laat in 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan koken. Schil ondertussen de appel, snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in parten. Voeg toe aan de soep en laat 5 min. meekoken. Neem dan de van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of gebruik een blender voor een extra zacht resultaat. Giet weer terug in de pan, voeg de room toe, breng op smaak met p&z en verwarm eventueel nog een beetje. Maak de staafmixer schoon en knip de tuinkers af boven het mix-bakje of een mengbeker. Voeg de olijfolie  en een kneepje citroensap toe en mix tot een groene pesto. Proef of je er nog wat p&z bij wilt. Verdeel de soep over kommen en besprenkel met de tuinkers-olie.