Komkommersla met rucola en ui

Komkommersla met rucola en ui

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Maïsblini’s

blini met mais

Blini’s zijn een uit Oost-Europa afkomstig deeggerecht dat een kruising lijkt tussen een pannenkoek, poffertje en eierkoek. Hieronder een variant…

Bekijk het recept

Sperziebonen-salade

Sperziebonen-salade met tomaat, zwarte bonen, olijf en ui

Dit is een variatie op de klassieke salade Niçoise. Ook klassiekers zijn aan verandering onderhevig, want tijden veranderen, inzichten ook…

Bekijk het recept

Deze snelle salade van komkommer en rucola combineert fris, zoet en pittig en is supersnel klaar. Lekker met bijvoorbeeld gebakken aardappels (uit de oven) en gebakken vis.

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • bosje rucola
  • 1 sjalotje/bosui of wat bieslook
  • 1 appel met rode schil
  • 3 el olijfolie
  • 3 el witte wijnazijn
  • p&z

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de rucola en zwier droog, pel en snipper het sjalotje, of snijd bosui of bieslook fijn. Was de appel en komkommer. Snijd de komkommer in blokjes, de ui in ringetjes, de appel in partjes en de rucola hak je in grove stukken. Hussel alles om met de olie, azijn en wat p&z en klaar is je frisse salade.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK