Paksoi met linzen

Print Friendly, PDF & Email

Paksoi met linzen en rijst

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Paksoi, heerlijk met linzen en rijst. En dat is een volwaardige maaltijd! Lekker makkelijk en nét even anders door de verse ui en koriander die er door gaat. Linzen zijn fijne peulvruchten, omdat je ze niet hoeft te weken. Controleer even of er steentjes in zitten, was ze en zet ze op met ruim water, zonder zout. Eventueel doe je er een laurierblaadje bij, maar geen zout, dat maakt ze een beetje taai.

Ingrediënten

1 paksoi, 1 flinke rode ui, 1 teentje knoflook, 200-250 g linzen (ik nam kleine beluga, puy is ook mooi), eventueel 1 laurierblaadje, ½ citroen, 1 el balsamicoazijn, 2 el olijfolie, olie om te bakken, 1 tl komijnzaadjes, scheutje tamari, p&z, handvol koriander

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Controleer de linzen op steentjes, was ze en kook ze in 20 min. zachtjes gaar in ruim water met het laurierblaadje, geen zout. Intussen bereid je de groenten voor. Pel ui en knoflook en pers knoflook boven een kom. Snijd de ui zo fijn als je kunt en doe hem ook in de kom. Doe er het sap van een halve citroen bij, 1 el balsamico azijn en een snuf zout en roer alles even door. Snijd de paksoi in repen, houd wit en groen apart (komt niet heel precies). Hak ook alvast de koriander. Verwarm wat olie in een wok en bak heel kort de komijnzaadjes, voeg dan het wit van de paksoi toe en roerbak al omscheppend. Voeg een scheutje tamari toe. Inmiddels zijn de linzen gaar, giet ze af, laat even uitlekken en meng ze dan met de ui in de kom. Giet er een beetje olijfolie over. Voeg het paksoigroen toe aan de wok en roerbak tot je het goed vindt. Kiep er dan de linzen bij en warm alles nog even door en proef voor p&z.