Palmkool met pasta en kikkererwten

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Een amandelsaus geeft de knolselderij cachet. Ook lekker bij andere groenten!
Bekijk het receptSnel klaar, deze salade met noten en sinaasappel.
Bekijk het recept- 1
- 2
- 3
- …
- 315
- Volgende »
Palmkool begint aan bekendheid te winnen en dat is mooi, want het is een heerlijke groente. Traditioneel gebruikt in een stevige Italiaanse soep, Ribollita, maar probeer hem ook eens in deze verrassende pastaschotel! De citroen geeft een fijne frisse toets.
Ingrediënten
700 g palmkool, 2 citroenen, 400 g kikkererwten uit blik, 125 g pittige kaas, bv. overjarige schapenkaas; 350 g pasta naar keuze (ik koos penne), flinke scheut olijfolie, p&z
Bereiding
Ris het groen van de nerven van de palmkool en was het goed. Hoe je palmkool rist, zie je in het onderstaande filmpje. Laat uitlekken en snijd in stukjes met een goed scherp mes. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en giet deze af. Rasp de schil van de twee citroenen en pers één citroen uit. Verwarm de olijfolie in een pan en roerbak de palmkool met een snufje zout. Voeg een half kopje water toe en stoof met een deksel op de pan voor ongeveer 5 min. Voeg daarna de citroenrasp en het sap toe, misschien wil je niet al het sap. Spoel de kikkererwten af in een vergiet en voeg ze, uitgelekt, toe aan de kool. Rasp de kaas en meng de helft door de kool. Meng de pasta door de kool en proef voor peper en misschien nog wat olijfolie. Bestrooi aan tafel met de rest van de kaas.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Een amandelsaus geeft de knolselderij cachet. Ook lekker bij andere groenten!
Bekijk het receptSnel klaar, deze salade met noten en sinaasappel.
Bekijk het recept- 1
- 2
- 3
- …
- 315
- Volgende »