Pastinaaksoep met salie, rozemarijn en blauwe kaas

Print Friendly, PDF & Email

pastinaaksoep met blauwe kaas

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pastinaak is natuurlijk heerlijk om gewoon lekker te bakken in de oven of koekenpan, maar ook een soepje is een heel goed idee! Zeker als je niet heel dol bent op de uitgesproken smaak van pastinaak kan dit een goede toepassing zijn. Op deze site vind je ook nog een soep recept met pindakaas, ook heel verrassend. Deze zachte romige soep is een verrassende combinatie van smaken. Houd je niet van blauwe kaas, laat ‘m dan gewoon achterwege. Of vervang hem door stukje knapperig gebakken spek of rooktofu.

Ingrediënten

750 g pastinaak, 2 uien, 2 tenen knoflook, handvol salieblaadjes (of 1 el gedroogd), verse rozemarijn (of 1 el gedroogd), olijfolie, 1 groente- of kippenbouillonblokje, kneepje citroensap, ½ bekertje crème fraîche, p&z, 75 g blauwe kaas

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel en snipper de uien en knoflook. Verhit een scheut olie in een soeppan en fruit de uien in 10 min. op zacht vuur glazig. Doe er 1 el salieblaadjes en 1 el rozemarijn bij. Boen of schil de pastinaken en snijd ze in grove stukken. Voeg ze bij de soep en giet er ¾ l water bij en voeg het bouillonblokje toe. Laat in 20-30 min zacht koken.  Wanneer het gaar is, pureer je de soep en voeg je een half bekertje crème fraîche toe, misschien nog wat water. Proef voor p&z en voeg een kneepje citroensap toe. Hak de kaas in kleine brokjes en hak eventueel wat verse rozemarijn fijn, strooi dit in elke kom en serveer met een lekker stukje brood.