Pindasoep met bleekselderij
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Op Rosa’s school hielp ik met het uithollen van pompoenen, de bovenbouwleerlingen maakten een Halloween-pompoen.
Bekijk het receptIn Frankrijk wandelden we onlangs tussen de notenbomen en smikkelden we onderweg van vers gedopte walnoten.
Bekijk het receptIngrediënten
6 flinke bleekselderijstengels; scheutje olie; 1 ui; 2 teentjes knoflook, gehakt; ½ tl sambal; 1 bouillontablet; 6 el pindakaas; 1 el ketjap manis; verse koriander; 2 eieren
Bereiding
Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de bleekselderijstengels, trek eventuele draadjes eruit en snijd ze in dunne boogjes. Kook de eieren in 10 min. hard. Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit hierin de ui glazig. Voeg dan de knoflook en bleekselderij toe. Laat een paar min. zachtjes bakken en voeg sambal toe. Voeg ¾ l water toe en de bouillontablet. Laat 10 min. zachtjes koken en voeg de pindakaas toe en roer tot de pindakaas helemaal is opgelost. Breng op smaak met ketjap. Pel intussen de eieren en snijd in plakjes en hak de koriander. Serveer de soep met de koriander en de plakjes ei er op. Lekker met een handje kroepoek of emping erbij!
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »