Pindasoep met bleekselderij

pindasoep met bleekselderij

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Koolraap brengt vitaliteit en -ook handig- een lampionnetje

koolraap

Een koolraap is een minder geliefde groente, sommige mensen kennen deze knoepert zelfs niet eens!

Bekijk het recept

Indiase bloemkoolsoep met naanbrood

Indiase bloemkoolsoep met naanbrood

O, ja, bloemkool is zo veelzijdig! Deze keer belandde hij in een lekker kruidig soepje en we bakten er zelf…

Bekijk het recept

Ingrediënten

6 flinke bleekselderijstengels; scheutje olie; 1 ui; 2 teentjes knoflook, gehakt; ½ tl sambal; 1 bouillontablet; 6 el pindakaas;  1 el ketjap manis; verse koriander; 2 eieren

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de bleekselderijstengels, trek eventuele draadjes eruit en snijd ze in dunne boogjes. Kook de eieren in 10 min. hard. Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit hierin de ui glazig. Voeg dan de knoflook en bleekselderij toe. Laat een paar min. zachtjes bakken en voeg sambal toe. Voeg ¾ l water toe en de bouillontablet. Laat 10 min. zachtjes koken en voeg de pindakaas toe en roer tot de pindakaas helemaal is opgelost. Breng op smaak met ketjap. Pel intussen de eieren en snijd in plakjes en hak de koriander. Serveer de soep met de koriander en de plakjes ei er op. Lekker met een handje kroepoek of emping erbij!