Risotto alla Parmigiana met asperges

Risotto alla Parmigiana met asperges

geschreven door Kievit op 16 mei 2020

Klassieke asperges zijn natuurlijk heerlijk, gewoon met aardappels en een beetje boter en ei, maar ook in een hartige taart of een mooie risotto smaken ze natuurlijk goed!

+/- 40 min. totale bereidingstijd
Bereiden

Bak het sjalotje glazig in de boter en schep rijst erbij. Roer goed. Schenk de wijn erbij en blijf roeren totdat de rijst alle vocht opneemt. Schenk telkens een paar soeplepels bouillon erbij en laat zo in ca 25 min. gaar worden. Rasp de kaas grof, maak eventueel een paar mooie krullen met een dunschiller, ik raspte gewoon alles grof. Snij 2-3 cm van de onderkant van de asperges af en schil ze zorgvuldig met een dunschiller, net onder het kopje, naar beneden. Kook ze in 10 á 15 min. beetgaar. Ik deed dit op een eerder moment, zodat ik het kookvocht van de asperges kon gebruiken voor de risotto. Laat de asperges uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Haal asperges door ei en broodkruim en bak ze snel goudbruin in de olie. Laat uitlekken op keukenpapier. Roer 2/3 van de  kaas en de boter door de risotto. Garneer met de rest van de kaas, wat grof gemalen peper en serveer met de asperges.

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!