Rode kool salade met appel en limoen

Rode kool salade met appel en munt

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bloemkool soep met gepofte knoflook en citroen

Bloemkool, geroosterd in de oven, krijgt een heel lekkere, bijna nootachtige smaak.

Bekijk het recept

Rode kool met gember

Weer nét even een tikkie anders, geen kruidnagel maar gember in de rodekool!

Bekijk het recept

Rode kool associeer je misschien met winter, stoofvlees en de geur van kruidnagel, maar je kan er dus ook een geweldige, knapperige zomerse salade mee maken! Stopte ik vorige week limoen in de meiraapjes salade, deze week gaat hij samen met rode kool. Uiteraard kun je ook citroen gebruiken, mocht je geen limoen in huis hebben of willen halen. Lekker bij barbecue of een buffet, bij een stukje witvis, gebakken aardappels of een (vegetarische) burger. En hij is zo klaar!

Ingrediënten

  • ½ rode kool
  • zout
  • 1 limoen
  • 1 handje rozijnen
  • 1 (groene) appel
  • 1 el honing
  • 2 el olijfolie
  • takje verse munt

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Halveer de de rode kool, snijd de harde kern er uit en snijd met een goed mes in dunne reepjes, of gebruik een mandoline. Doe de gesneden kool in een ruime kom en strooi er een flinke snuf zout over. Hussel door elkaar en kneed met je handen stevig in de kool, een paar minuten. Haal de blaadjes van het takje munt en hak fijn. Klop een dressing van de honing, sap van de limoen, eventueel wat rasp van de limoenschil, munt, olie en wat peper. Snijd de appel in blokjes en doe samen met de rozijnen bij de rode kool. Giet de dressing erover en meng door elkaar.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pastinaak puree met tijm

Pastinaak puree met tijm en rode uienjus

Troostvoer bij miezerweer

Bekijk het recept

Ribollita – Stevige palmkoolsoep

Ribollita: een traditioneel Toscaanse soep

Bekijk het recept