Rokerige koolraapsoep

Print Friendly, PDF & Email

Koolraap is een ondergewaardeerde groente en vandaag ga ik daar iets aan doen! Koolraap zit bomvol met vitale stoffen die je hard nodig hebt nu we de zon een beetje moeten missen. En je kan er zo’ontzettend veel mee! een lekkere gratin, met pastasaus, met een deegje… Of je maakt er een voedzame soep van, dat kan zo simpel met bijna elke groente en soep is een fantastische manier om meer groente toe te voegen aan je dagen. Koop een thermoskan en neem soep mee naar je werk! Het geheime ingrediënt van deze soep is gerookt paprikapoeder, geweldig spul vind ik dat. Het is zeker in de vegetarische keuken een heel goede smaakmaker. Extra lekker maak je deze soep met wat gebakken paprikastukjes en kruimels zachte geitenkaas, maar dat is zeker geen must.

 

Ingrediënten

1 flinke koolraap, 1 ui, 2 tenen knoflook, 2 el olijfolie, 1 el boter, 1 kleine tl suiker, 1 tl paprikapoeder, 1 tl gerookt paprika poeder, eventueel snuif cayennepeper, 1 blokje kippenbouillon, scheutje room, p&z

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel ui en knoflook en hak beide grof. Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit op laag vuur de ui en knoflook glazig. Intussen schil je de koolraap en snijd hem in blokjes. Voeg toe aan de soeppan en bak , al omscheppend, tot het iets gaat kleuren. Voeg dan de boter en suiker toe en bak nog een minuut of 5. Voeg dan de twee soorten paprikapoeder toe en als je van pit houdt ook wat cayennepeper. Bak nog een minuutje en prak dan het bouillonblokje stuk op de bodem van de pan en voeg 800 ml water toe. Breng aan de kook en laat in 15  min. gaar  koken. Pureer de soep en voeg desgewenst een scheut room of melk toe en proef voor p&z.