Saté van tempeh

Print Friendly, PDF & Email

Dit is dan wel geen groente recept, maar het is zo lekker om hier je groentemaal mee op te fleuren dat ik dit recept graag doorgeef! Lekker met de Chinese kool, maar ook super met een andijviestamppot of de  rode koolsalade en rijst!

Ingrediënten

250 g tempeh; 10 el ketjap manis; zonnebloemolie; 1 tl sambal oelek; 1 limoen; 100 g pindakaas (ongeveer 4 el); 200 ml kokosmelk; 1 teentje knoflook; lepeltje Hottie voor wie van heet houdt; satéprikkers (12 stuks).

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Snijd de tempeh in plakken van 1 cm. Dik en snijd de plakken in stukjes van 1 cm. Doe 5 el ketjap, 1 el olie en de sambal in een schaal. Pers de limoen uit en voeg 1 el sap toe. Meng de marinade door elkaar en schep om met de tempeh. Laat 1 uur marineren. Doe 5 el ketjap, 4 el pindakaas en het blikje kokosmelk in een steelpan en verwarm al roerend tot een egaal mengsel. Voeg een half tot heel blikje water nog toe en pers de teen knoflook erboven. Breng op smaak met limoensap en wat zout, een half bouillonblokjes kan ook. Ik deed er ook nog een snufje komijn in, kerrie kan natuurlijk ook. Proef! Rijg de tempeh aan satéprikkers, die je een kwartiertje in een beker water hebt laten staan. Verhit een bodempje olie in een ruime koekenpan en bak de tempehsateetjes op middelhoog vuur, keer regelmatig. Leg de sateetjes op een schaal en schenk de satésaus erover.