Snelle paksoi met mie, tofu en paprika

Print Friendly, PDF & Email

Op de één of andere manier zijn deze weken zo voor kerst altijd vol met dingen die opeens nog af moeten en zijn de dagen vol en kort. Tijd dus voor een paar snelle maaltijden die je zó in elkaar flanst en die toch prima smaken en verantwoord je gezin voeden. Mie en pasta zijn dan ideaal, maar rijst koken is natuurlijk ook zo gepiept. Paksoi belandt bij ons meestal in de wok en is mijn favoriete snelle groente!

Ingrediënten

1 grote paksoi; 1 flinke ui; 1 rode paprika; 1 pakje tofu sesam-amandel; 1 pak mie; olie om te wokken; scheut tamari; scheutje sesamolie; optioneel wat kerrie of Thaise kruidenmix; supers gebruiken ook de shiitakes!

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Was de paksoi en paprika, pel de ui en knoflook. Wrijf de shiitakes schoon met een borsteltje of papiertje. Snijd alle groenten in stukjes en de tofu in kleine blokjes. Zet een pan water op voor de mie. Verhit een scheut olie in de wok en bak de tofublokjes tot ze wat dichtgeschroeid zijn. Kook de mie volgens de aanwijzingen op het pak. Voeg de ui toe aan de tofu en bak glazig. Houd je van kruidig, voeg dan wat kerrie of wat kruidenmix toe. Voeg eerst het wit van de paksoi toe en als dat wat geslonken is, het groen van de paksoi en de stukjes paprika. Maak op smaak met een schut tamari en wat sesamolie. Giet de mie af en meng door de groente en serveer.