Snijbonen met tomaat

Print Friendly, PDF & Email

Bij ons thuis is dit een klassieker: snijbonen in een sausje van ui en tomaat. Heerlijk met gierst of rijst erbij, maar ook bij aardappels zou het prima kunnen. Voorheen deed ik er vaak ook nog een blikje vis door, tegenwoordig vervang ik dat steeds vaker door iets plantaardigs, zoals knapperig gebakken tofu blokjes. Extra lekker met wat vers gehakte koriander er over, dat haalde ik snel nog even uit de kas, wat een geluksvogel ben ik toch.

 

 

Ingrediënten

  • 600 g snijbonen
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 blik tomatenstukjes of 500 g verse tomaten
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl garam masala
  • zout
  • olijfolie
  • eventueel blikje vis (duurzame tonijn is heerlijk, sardines of makreel ook) of blokjes rooktofu
  • eventueel verse koriander

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel de ui en knoflook en snipper de ui fijn en de knoflook nog fijner. Verwarm een scheut olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui glazig. Was intussen de snijbonen, verwijder de puntjes en snijd in gelijke stukjes. Voeg de knoflook, garam masala en komijnzaadjes aan de uien toe ne bak even mee. Zet de snijbonen op in een stoompan en kook ze in ongeveer 8 min. net aan gaar (af en toe even prikken!). Voeg de tomatenstukjes en wat zout toe aan de uien, of de in stukjes gesneden tomaat en laat lekker pruttelen. Als je wilt, roer je er ook een blikje vis door. Ik bakte in een andere pan blokjes rooktofu, die ik op smaak bracht met wat tamari en knoflookpoeder. Rustig laten bakken, zodat ze een knapperig kantje krijgen! Roer als de snijbonen gaar zijn, ze door de tomatensaus en serveer.