Sperziebonen in kokos-ketjapsaus

Print Friendly, PDF & Email

Dit gerecht kun je ook maken met de paksoi uit het pakket van deze week. Ik maakte het met de boontjes en de kinderen zaten te smullen! Zelfgemaakte seroendeng maakt het extra lekker, een recept vind je onderaan.

Ingrediënten

Groente naar keuze, 2 sjalotjes, 2 tenen knoflook, 2 el olie, 2 tl kerrie, sambal voor wie van pit houdt, 1-2 el ketjap manis, 200 ml kokosmelk, per persoon een ei, wat vers gehakte koriander

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak de groente schoon, ik nam sperziebonen, kook ze beetgaar in een stoompan. Paksoi (andijvie zou ook kunnen) snijd je in reepjes en gaar je in de saus. Pel en snipper sjalot en knoflook. Kook de eieren in 7 min. net hard. Verhit in een koekenpan of wok de olie en fruit de sjalot en knoflook glazig. Voeg de kerrie toe, sambal als je wilt, ketjap en het blikje kokosmelk. Laat even koken en meng er de beetgare boontjes door. Paksoi kan je garen in de saus. Pel de eieren en serveer de groente met een gekookt ei en eventueel wat vers gehakte koriander. Lekker met rijst.

Seroendeng

1 zakje gemalen kokos, 2 sjalotjes, 1 teen knoflook, 1 handvol pinda’s (gezouten of ongezouten, wat je in huis hebt), 1 tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder, ½ tl laos, ½ tl serehpoeder, 1 tl suiker, 1 el olie

Verwarm een kleine lepel olie in een koekenpan. Snipper de sjalotjes zo fijn als je kunt en fruit ze in de olie. Pers of stamp de knoflook fijn in een vijzel en meng met de kruiden en de suiker. Voeg toe aan de sjalot en bak even mee. Voeg dan de kokos toe en laat onder voortdurend omscheppen goudbruin kleuren. Voeg, wanneer het begint te kleuren ook de pinda’s toe. Blijf erbij, laat de kokos niet verbanden! Laat afkoelen op een bord en strooi over je boontjes, gebakken paksoi of gestoofde andijvie!