Spinazie met eierkerrie

Print Friendly, PDF & Email

Deze eierkerrie is één van onze ‘gouwe ouwes’ op dagen dat we geen vlees willen eten. Vroeger had ik een heel ingewikkeld recept met veel meer ingrediënten, zoals gepofte kemiries, tegenwoordig maak ik meestal deze snelle gezinsvariant. Lekker met gestoofde spinazie, maar ook met het wat bitterder andijvie of groenlof heel lekker. Meestal eten we er rijst bij, maar gierst smaakt er ook heel goed bij en ook in de koolhydraten varieer ik graag een beetje. Lekker met een frisse komkommersla!

Ingrediënten

  • 900 g spinazie
  • 6 eieren
  • 1 kleine ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 tl kerrie
  • eventueel extra snufje komijn
  • 1-2 tl sambal
  • ½ blok santen
  • ½ bouillonblokje
  • scheutje olie

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Kook de eieren hard in 8 min. Snijd eventuele wortelvoetjes van de spinazie, was de blaadjes grondig en laat uitlekken. Pel de ui en knoflook en snipper beide fijn. Als je een vijzel hebt: stamp de ui, knoflook, kerrie en sambal tot een pasta. (Geen vijzel? Geen nood, gewoon overslaan.) Verhit een scheut olie in een pan met dikke bodem en fruit daarin het ui-kruidenmengsel. Doe er een half blok santen bij, het ½ bouillonblokje en 2½ dl water. Breng op laag vuur aan de kook. Pel de eieren en hak ze in stukjes of voeg ze in hun geheel toe aan de pan en gebruik een aardappelstamper om het geheel fijner te maken. Intussen zet je ook de spinazie op met een heel klein scheutje water en kookt dit gaar. Laat de eierkerrie zonder deksel op de pan een beetje inkoken en roer regelmatig en proef of je er nog wat komijn, sambal of zout bij wilt. Giet de spinazie af en serveer met de eierkerrie en rijst of gierst.