Thaise spitskool

Print Friendly, PDF & Email

Spitskool ui de wok, altijd geslaagd. Voor dit soort gerechten heb ik graag zo’n zakje kant-en klaar kruidenmix in huis, terwijl ik verder absoluut niet van de pakjes en zakjes ben. Gelukkig bestaat er een bio kruidenmix voor Thaise curry, zonder rommel en dat is op drukke dagen een uitkomst. Ze zijn er is rood, groen en geel en geel is de meest milde. Met Chinese kool gaat dit gerecht natuurlijk net zo goed. Extra lekker met van die grote garnalen, daarvoor moet je even naar de visboer….

Ingrediënten

1 spitskool (of 1 Chinese kool), 1 ui, 1-2 el currypasta (rood geel of groen), 25 g ingedikte kokosmelk (santen), 3 tomaten, olie, p&z, paar takjes koriander, eventueel rode peper, extra lekker met 400 g grote garnalen er door

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Spoel de kool even onder de kraan, haal eventueel de buitenste bladeren even los om ze goed schoon te wassen. Halveer de kool, snijd de harde kern eruit, daarna in fijne reepjes. Pel en snipper de ui en snijd een stukje peper in ringetjes als je die gebruikt. Verwarm de olie in een wok en bak de currypasta in de hete olie. Fruit de ui kort mee en voeg de peper en spitskool toe. Bak in 5 min. Laat de santen smelten in het midden van de wok en voeg een half kopje heet water toe. Snijd de tomaten in partjes en schep ze door de spitskool, voeg ook de garnalen toe als je die gebruikt. Laat het nog 3-5 min. doorgaren. Breng op smaak met p&z. Serveer de kool direct, lekker met rijst of noedels.