Winterpostelein salade met paprika dressing

Print Friendly, PDF & Email

Geroosterde paprika is lollig om te maken en het maakt de paprika beter verteerbaar, wat voor sommige mensen echt fijn is. Deze keer belandt hij in een dressing, die het groen van de winterpostelein mooi ophaalt. Weer eens wat anders dan sla met tomaat!

Ingrediënten

1 zakje winterpostelein, 1 paprika, 1 klein (of een half) teentje knoflook, 2 el olijfolie, 2 el balsamicoazijn, 1 el verse basilicum (of 1 tl gedroogde), p&z, Eventueel:, gehakte peterselie, geroosterde pitjes of amandelsnippers

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Eerst moet de paprika geroosterd. Dat kan ook op een ander moment, als je bijvoorbeeld pizza bakt en wanneer je pompoen roostert voor puree. Prik de paprika een paar keer in met een mesje en leg hem op een bakplaat in een hete oven (225°C of daaromtrent). Keer hem halverwege een keer, rooster in ongeveer 20 min. zacht en een beetje geblakerd. Een snellere methode is hem in de gasvlam leggen op je fornuis, hier vind je een beschrijving. Laat de paprika afkoelen, verwijder steel en pitjes en zo veel mogelijk vel. Doe hem in een hakmolentje van je staafmixer of pureer hem anderszins. Meng met de knoflook, basilicum, olie en azijn, p&z. Proef de dressing. Was de postelein en schik op een bord. Druppel de dressing erover en strooi er eventueel nog wat geroosterde pitjes of nootjes erover en als je hebt wat gehakte peterselie. Feta of gekookt ei zijn er ook lekker bij.