Witlofsalade met ei en rucola

Print Friendly, PDF & Email

Witlofsalade met ei en rucola, pompoenpitjes en feta

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Witlof is heerlijk en zo super veelzijdig! En je kan er echt veel meer mee doen dan de klassieke witlof-ham en kaas, hoe lekker dat ook is. Ik gaar het graag langzaam in een koekenpan, met een lekker sausje erover. Of wat dacht je van een hartige taart? Of misschien toch liever een salade deze keer? Witlof laat zich ook goed mengen met andere slasoorten, zoals de veldsla van deze week of de gewone groene sla. Of misschien met alleen een pittig accentje van wat rucola?  Voor de foto gebruikte ik waterkers, want de rucola was even op… en dat was ook erg lekker!
Serveer deze salade bijvoorbeeld met knapperige aardappels uit de oven.

Ingrediënten

  • 700 g witlof
  • handje rucola
  • 4 eieren
  • handje pompoenpitjes
  • 100 g feta
  • Voor de dressing:
  • 1 tl tijm
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • p&z

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Kook de eieren in een pan met water, kook ze in ongeveer 8 minuten hard. Laat ze daarna schrikken in koud water en pel ze. Rooster de pitjes even in een droge koekenpan tot ze gaan knapperen en laat ze afkoelen op een bordje. Meng de dressing in een grote slakom. Was de rucola en dep droog met een keukenpapiertje. Snijd de onderkant van de witlofstronkjes en pel de blaadjes af tot het niet meer gaat, de kleine kern snijd je in kwarten. Natuurlijk kun je de witlof ook gewoon in reepjes snijden, maar zelf vind ik het leuk om af en toe een andere presentatie te geven van hetzelfde. Doe de witlof in de kom met dressing en hussel om. Meng ook de rucola erdoor. Hak de eieren grof en meng door de salade. Snijd de feta in blokjes en strooi over de sla, evenals de pitjes.