Wortels met komijn

Print Friendly, PDF & Email

Simpel en fris, deze wortels met komijn. Lekker met een stukje vlees of vis, maar ook met gierst en kikkererwten heel erg lekker. Fleur je bord op met wat groen van rucola, of een beetje peterselie of koriander.

Ingrediënten

700 g wortels, 1 tl komijnzaadjes, scheut olijfolie, 1 sinaasappel, zout.

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak de wortels schoon (boenen of dunschiller) en snijd ze in gelijkmatige, schuine plakken. Verwarm een pan met een dikke bodem en rooster hier  de komijnzaadjes in tot ze gaan geuren. Schep uit de pan en laat afkoelen. Verwarm een scheut olie in de pan en bak de wortel al omscheppend, zodat ze allemaal glanzen. Geef een beetje zout en doe er het sap van 1 sinaasappel bij. Kook met een deksel op de pan 15 min. tot ze zacht beginnen te worden. Haal dan het deksel van de pan en laat bijna al het vocht verdampen, zodat de wortels glaceren. Blijf goed opletten! Vijzel de komijnzaadjes, niet helemaal tot poeder, maar zo halfweg en strooi deze op de wortels.