Wortelsoep met sinaasappel en gember

Print Friendly, PDF & Email

Niet alleen het paard van Sinterklaas houdt van biologische winterwortels, ook voor ons is het uitstekend voer! Een lekker verwarmend soepje, ook lekker om mee te nemen naar je werk. Heb je nog geen goede thermosbeker voor naar je werk? Vraag er één aan de Sint!

Ingrediënten

750 g wortel, 2 sinaasappels, 1 grote ui, stuk gember van ongeveer 5 cm, 2 el olijfolie, 1 el boter, als je van pit houdt: stukje peper, ½ tl korianderpoeder, 2 (kippen)bouillontabletten, 150 ml slagroom of sojaroom, nootmuskaat, p&z.

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd de ui in grove stukken, schil de gember en hak fijn. Was de peper en hak een stukje fijn, met de zaadjes er in is hij extra heet, kies wat je wilt. Smelt in een soeppan de boter met de olijfolie. Fruit de uien 5 min. op laag vuur. Snijd ondertussen de wortels in plakken. Bak de gember en peper kort mee met de ui en voeg dan wortel, koriander en bouillontabletten toe. Voeg 750 ml kokend water toe en laat 20 min. zachtjes koken met het deksel op de pan. Rasp de schil van één sinaasappel en pers beide sinaasappels uit. Klop de room dik en lobbig. Draai het vuur uit en pureer met een staafmixer. Voeg het sinaasappelsap toe en naar smaak sinaasappelrasp, nootmuskaat en p&z. Serveer met de room en garneer met wat sinaasappelrasp.