Wat wij doen

Wat wij doen

Biologische groente en fruit, vers van het land op jouw bord! Wij stellen wekelijks mooie en gevarieerde biologische groentepakketten en fruitpakketten samen en leveren deze met jouw extra bestelde bio-boodschappen aan huis. Daarnaast ondersteunen en informeren wij jou met kooktips, recepten en achtergrondinformatie.

Vers en biologisch is voor ons wekelijkse topsport! We hebben korte lijnen met tuinders en producenten om alles zo vers mogelijk bij jou te krijgen. En zomaar vers en biologisch is nog niet goed genoeg; want zowel met de tuinder als met onze klanten hebben we langlopende relaties voor ogen. Een langlopende horizon is voor ons een essentieel onderdeel van de biologische keten.

Vandaar dat we ook intensief contact hebben met onze telers. Dat leidt soms tot bijzondere samenwerkingsverbanden. Zo zijn wij regelmatig direct bij de oogst betrokken.

Veel verser aan huis kan het niet!


Wie wij zijn

Met Kievit houden we ons al meer dan 20 jaar bezig met biologische tuinbouw, de eerste twee jaar zelfs als tuinbouwbedrijf! Onze klantenkring is opgebouwd door met veel zorg, goede programma’s te verzorgen.

Zo zijn we door de jaren heen, op biologische wijze, tot een mooie bedrijfsomvang gegroeid! Bij ons geen aandeelhouders, dure campagnes of winstgroeidoelstellingen. Maar op eigen Kievit-wijze hebben we met een hecht team gebouwd aan de samenwerking met telers en consumenten.

En ook op de werkvloer werken we aan relaties en samenhang! Geen kille productieruimtes, maar een gemotiveerd team van mensen die al jaren bij Kievit werken! En behalve voor ‘gewoon’ talent bieden we in ons team ook ruime plaats voor mensen met een (kleine) arbeidsbeperking. Wij zijn trots op het feit dat ongeveer 20% van het werk bij Kievit wordt gedaan door collega’s met zo’n beperking, veelal in het autistisch spectrum. Ze doen bij Kievit volwaardig mee, terwijl ze voor die tijd vaak geen serieuze werkplek hadden of tot eentonig productiewerk waren veroordeeld.


100% biologisch

Al onze producten zijn biologisch, maar waar mogelijk zetten wij zelf liever een stap extra. Zo bieden wij veel producten aan die onder het Demeter-keurmerk vallen. Dit betekent: de mooiste, goed gecontroleerde biologische en biodynamische producten.

Wij zijn een gecertificeerd biologisch bedrijf. Dit houdt in dat wij en onze telers onder toezicht staan van Skal. Skal is de Nederlandse organisatie aangewezen door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie om toe te zien op de naleving van de biologische productievoorschriften en het verkrijgen van het Europees keurmerk voor biologisch. Wij worden door Skal gecontroleerd onder licentienummer 1965. Meer info op Skal.nl.

Het Demeter-keurmerk is de garantie dat het product daadwerkelijk afkomstig is uit de biodynamische landbouw. De controle wordt uitgevoerd door nationaal erkende controle-organisaties die op de bedrijven, naast de biologische kwaliteitseisen tevens de biodynamische kwaliteitseisen controleren. In Nederland is dat Control Union Certifications. Meer info op Demeter.nl.


Ja ik wil klant worden!

Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!