Aardappels met rozemarijn

2447 rozemarijn2

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bieten tarte-tatin met uien

Bieten-tarte tatin met uien

Feestelijk en niet moeilijk!

Bekijk het recept

Bloemkool met tahin-knoflooksaus

bloemkool met tahin-knoflooksaus

Hoezo, Bloemkool een Hollandse groente?

Bekijk het recept

Rozemarijn en knoflook, daarmee maak je heel wat gerechten super lekker zo ook deze aardappels uit de oven. De Parmezaanse kaas geeft er nog een krokant korstje aan, kortom: straks zit jij weer heerlijk te smullen!

Ingrediënten

  • 1 kilo kleine aardappels of krieltjes
  • 2 tenen knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 50 g geraspte Parmezaan
  • olijfolie
  • zout

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 185°C. Boen de aardappels schoon, halveer grote exemplaren en kook ze in ruim water beetgaar, laat daarna uitlekken. Pel de knoflook. Spoel de rozemarijntakjes, ris de naaldjes van de takje en hak ze fijn. Meng 4 el olijfolie met de rozemarijn en wat zout in een kom en pers er de knoflook bij. Leg de krieltjes op een bakplaat. Plet ze kort en krachtig met een pureestamper, vork of de achterkant van een grote pollepel. Giet er de knoflookolie over en bestrooi met Parmezaan. Bak in ongeveer 20 min. goudbruin.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK