werken bij kievit?

Wil je graag werken bij een informeel en vrolijk bedrijf, lekker de handen uit de mouwen steken? Werken met gezonde producten die duurzaam worden bezorgd bij onze klanten? Kievit heeft een unieke formule ontwikkeld, waarin we biologische groente telen en ze, samen met andere biologische boodschappen, zelf aan onze klanten bezorgen. Als dit je aanspreekt, lees dan verder! 

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste nieuwe collega die ons logistiek team kan versterken. Wij zoeken een gedreven chauffeur die een vaste pakketroute kan rijden en verder mee kan helpen met het inpakken en sorteren van groente en fruit. Dit kan fulltime maar ook in deeltijd. 

.

'kieviters' over kievit:

Ik denk mee over de logistiek en zet zo mijn ervaring in

Karin

Na precies 25 jaar voor een grote postbezorger te hebben gewerkt, kwam Kievit letterlijk op mijn pad. Alles kwam samen: werken vanuit respect voor de natuur, in een kleinschalig bedrijf, met aandacht voor het product én de klant.

Nu 1,5 jaar later, ben ik blij met mijn overstap. Ik denk mee over de logistiek en zet zo mijn ervaring in. Ik bezorg pakketten in hartje Den Haag en het buitengebied van Zoeterwoude. Uitdaging genoeg!
Verder is het natuurlijk gewoon hard werken voor hele enthousiaste en trouwe klanten. Het fijne is dat je niet echt leidinggevenden hebt, maar samen de schouders eronder zet, iedere dag weer.

Elke week is weer anders bij Kievit

Tim

Sinds het begin van de Coronapandemie werk ik bij Kievit. Daarvoor ben ik in verschillende functies actief geweest in de horeca. De veelzijdigheid van de horeca zie je ook terug bij Kievit. Bij Kievit ben ik begonnen als orderpicker, tegenwoordig ben ik verantwoordelijk voor al het reilen en zeilen binnen Kievit. Van logistiek tot inkoop en van planning tot het bewaken van de goede werksfeer.

Elke week is weer anders bij Kievit. Elke week een ander pakket, andere groenten en soorten fruit. Bijna elke week is er wel weer wat op te lossen. Een kapotte bus of een late aankomst van een pakketproduct. Als alles volgens plan verloopt is het bijna saai, maar dat gebeurt eigenlijk zelden. Ik ben er trots op dat het elke week weer lukt om samen met mijn collega’s ongeveer 3300 pakketten bij onze trouwe klanten voor de deur te zetten. Dat is echt te gek!

De klanten zijn altijd heel blij als je komt bezorgen

Ineke

Als ik ooit een baan in loondienst nodig heb, dacht ik eens, wil ik graag bij Kievit werken. Nu stap ik hier elke werkdag met een glimlach naar binnen. Het samenwerken met leuke collega’s, het productiewerk dat afwisselend en praktisch is, geeft me veel plezier.

Kievit heb ik in de loop der jaren zien opgroeien tot een solide en duurzaam bedrijf en k werd zelf klant toen ik inzag welke mooie producten ze verkopen en deze nog thuisbezorgen ook!

Door bij de Kievit te werken heb ik het idee dat ik mijn steentje bijdraag aan de gezondheid voor mens, dier en bodem. Dit bedrijf kan echt een voorbeeld zijn voor andere bedrijven die in deze sector werken. De korte keten, van land naar klant, is hier duidelijk zichtbaar. De natuur bloeit op door de manier hoe wij landbouw bedrijven. Het is geweldig om s’ochtends op het land in Katwijk verse groenten te oogsten en een ijsvogeltje voorbij de zien vliegen.

Onder collega’s vind ik veel zielsverwanten, mensen die er hetzelfde instaan als ik. Ook het bezorgen van de pakketten en boodschappen werkt verbindend. De klanten zijn altijd heel blij als je komt bezorgen en daar doe je het voor.

we doen het hier echt met z’n allen

Wiebe

Wat mij heel erg aanspreekt is dat we alleen met biologische producten werken. We doen het hier echt met z’n allen. Als er ergens bijgesprongen moet worden dan gebeurt dat ook altijd. Dat is heel fijn. Soms is het veel werk, maar doordat je je gesteund voelt door je collega’s dan doe je het gewoon. Ik werk drie dagen bij Kievit en dat bevalt mij uitstekend. Het is vooral het biologische aspect dat mij helpt het grote plaatje te zien. Het is zo belangrijk dat de biologische tuinbouw in stand blijft en ik maak onderdeel uit van dat streven. Elke dag is er wel wat in het nieuws over het milieu, landbouwgif en andere zaken die slecht zijn voor onze gezondheid. Als je bedenkt dat 70 procent van de vliegende insecten is verdwenen in de afgelopen 30 jaar. Dat is ongelofelijk. Dat baart zorgen, en dan denk ik, hoe kan je dan op microniveau daar wat aan doen. Dat kan bijvoorbeeld door hier te gaan werken.

Ineens is het alweer 3 uur ‘s middags

alieke

Ik ben vijf jaar ergotherapeut in de zorg geweest en heb dat met veel plezier gedaan. Maar omdat alles daar volgens protocollen gaat, verloor ik  mijzelf daarin en kon ik niet bijdragen wat ik wilde. Ik ben even uit het vak gestapt om te kijken wat er nog meer is, en toen kwam ik bij Kievit.

Hier ben ik lekker bezig met mijn handen en kom heerlijk in een flow. Ineens is het alweer 3 uur ‘s middags zonder dat je het door hebt. De collega’s doen het hem ook echt wel. Ze zijn allemaal heel betrokken met hoe we de producten willen aanleveren. We kunnen elkaar ook feedback geven. Daar is veel ruimte voor. Als je ergens mee zit kun je het benoemen en dan wordt er meteen gekeken naar een oplossing. Het is ook zo leuk dat Sebastiaan constant op de werkvloer is. Er zijn korte lijnen en we kunnen snel afspraken maken.

Wat ook heel erg leuk is het zien van blije mensen als ik de producten bezorg.  En daarnaast natuurlijk heerlijk bezig zijn op het land. Planten, oogsten en alles wat erbij komt kijken. Collega’s die dat willen kunnen volop naar buiten. En opvallend is dat we het logistiek eigenlijk altijd voor elkaar boxen. Biologische tuinbouw en bezorging van land naar de voordeur kan ingewikkeld zijn, maar bij ons lukt het altijd. Dat zit ‘m denk ik in onze positieve benadering; ‘komop jongens we gaan er tegenaan en zorgen dat het voor elkaar komt’. Als je juist in die flow zit, dan werk je ook heerlijk.

We zeggen wel eens voor de gein dat we professioneel aanrommelen

tom

Kievit is gewoon een beetje een a-typisch bedrijf, daarom zit ik er ook al ruim 12 jaar. Heel veel dingen kunnen hier, je gaat het gewoon regelen, je vindt een manier. Dat maakt het heel leuk. Toen ik hier kwam hadden we bijvoorbeeld een krattenteller. Een simpele houten lat met cijfers die je tegen een stapel kratten houdt, dat is geniaal. Dat zijn slimmigheidjes die je nergens ziet. Sommige dingen zijn provisorisch, maar daarom geeft het karakter en eigenheid. We zeggen wel eens voor de gein dat we professioneel aanrommelen. 

Ik had ook nooit gedroomd dat ik blij zou worden van rucola in een zakje stoppen. Maar je weet dat het net vers van de tuin komt en dat het vanavond bij iemand op zijn bord ligt. Dat is geweldig toch? In het grote plaatje is werken in die korte keten dus heel bijzonder. Je ziet duidelijk waar je mee bezig bent en je weet waarvoor je het doet.  

Ik heb ook al 18 jaar een moestuin en was al erg bezig met gezond en biologisch eten, maar er zijn genoeg collega’s zonder kennis van landbouw en die vinden het ook prachtig om hier te werken. 

werken bij kievit

Met Kievit doen we iets heel bijzonders. We kweken direct voor een klantenkring biologische groenten. Onze eigen teelt wordt aangevuld zodat we een mooi pakkettenprogramma in elkaar kunnen zetten voor de klantenkring van Kievit. Naast de pakketten doen we nog veel meer om onze klanten blij en tevreden te houden. Met een bestelservice, thuisbezorging en nog veel meer, bieden we onze klanten veel service. Dat doen we al meer dan 25 jaar en we zijn voor velen een voorbeeldbedrijf in de korte keten.

Wat voor een werkzaamheden zijn er?

De pakketten bezorgen wij voornamelijk bij onze trouwe klanten aan huis. Dagelijks zijn ongeveer 15 à 20 collega’s actief om van de verse biologische groenten en andere producten, klantenpakketten te maken.

Wij hebben een stevige aanpakcultuur waarbij kwaliteit, klantgerichtheid en onderlinge samenwerking hoog in het vaandel staan. Onze voldoening en lol halen wij uit het maken en leveren van een mooi pakket en een prettige onderlinge samenwerking.

Hoe ziet je dag eruit?

Er zijn verschillende teams actief. Één team start ’s ochtends om 8 uur met afwegen. Samen met een paar collega’s start je vandaag aan de weegtafels. Je haalt een aantal kratten witlof uit de cel en weegt deze samen met je collega’s af tot porties. Na de witlof verpakken jullie de veldsla, de peentjes en noem maar op. Zo ‘draaien’ we met een ploegje heel wat porties weg.

Het kan ook zijn dat je orders pikt. Je loopt dan de bestellingen bij elkaar van een klant die naast zijn pakket ook nog een bestelling heeft. Sommige bestellingmakers beginnen ook om 7:00 uur.

Als je ook bezorgwerk doet dan is het na de pauze tijd voor je route. Je haalt alle spullen die je nodig hebt uit de koelcel, haalt je routelijst op en controleert bij het inladen of je alles bij je hebt. Als je bus geladen is start je met je route. Aan de hand van een bezorgbriefje zet je bij elke klant de juiste spullen voor deur. Halverwege je route heb je een nieuwe klant en je belt even aan om haar welkom te heten en te bespreken hoe jij de pakketten het beste kan achterlaten.

 

Na een uur of vier rijden heb je zo’n 80 pakketten bezorgd en rij je weer terug naar Katwijk. Daar laad je je bus uit en bespreekt eventuele nieuwe bijzonderheden van je route op kantoor zodat je hem de week erop nog efficiënter kan rijden.

Als laatste help je eventueel de pakkettenploeg nog even met het maken van de fruitpakketten voor de volgende dag. Samen ruimen jullie daarna de hal even op en zit je dag er weer op.

Wie zoeken wij?:

Wij zoeken iemand die graag bij een wat kleinere organisatie aan de slag gaat. Die collegialiteit belangrijker vindt dan een uniform, die geen chef nodig heeft om inzet te tonen en die oplossingsgericht is. Ook hebben wij graag een collega die plezier in het werk belangrijk vindt, maar niet meteen de brui eraan geeft als het een keer tegen zit. Bij voorkeur ook sportief (niet verplicht) en geen probleem heeft met fysiek werk. Een collega die de collega’s niet snel in de steek laat.

Verder vind je het geen probleem even een uurtje door te werken als het werk nog niet klaar is. Je snapt dat je onderdeel bent van een groter geheel en dat onze seizoensproducten geen vierkante doosjes Brinta zijn. Verder is het voor jou vanzelfsprekend dat onze klanten belangrijk zijn en een goede service verdienen.

Wat bieden wij?
 • Een aanstelling voor fulltime, maar parttime is ook bespreekbaar.
 • Een leuk team van collega’s om mee samen te werken
 • Vanaf 1 januari zal het instaploon circa €2.500,00 per maand worden (40 uur).
 • Korting op onze producten, opbouw vakantiegeld, vakantiedagen, reiskostenvergoeding en pensioenopbouw.
 • De meerwaarde van het werken bij een kleinschalig en biologisch bedrijf!
 • Een informele en prettige werksfeer, ook hebben medewerkers invloed op het werkproces.
 • Aanpakmentaliteit, dus geen gehang of getreuzel.
 • Veel afwisseling in je werkzaamheden mogelijk. Van orderpicken tot oogstwerk.
 • Vrolijke behulpzame collega's, gastvrij team.
 • De ervaring dat je een hele productie-kolom, van land naar klant kan meemaken.
 • Regelmatig een borrel (en chips).

Ben je enthousiast geworden en lijkt dit je wat om voor een langere tijd te doen?

Stuur dan een motivatie en relevantie informatie naar planning@kievitamines.nl
tav Sebastiaan Bos. We zien uit naar je reactie!