Aardappels met rozemarijn

2447 rozemarijn2

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderij is natuurlijk heerlijk in een klassieke Waldorf salade, maar ook een heel simpele salade als deze valt zeker in…

Bekijk het recept

Palmkoolsalade

salade met palmkool, wortel, appel en pitjes

Een jaar geleden probeerden we het voor het eerst, palmkool in de zomer. Way back in America is cavolo nero, zoals palmkool…

Bekijk het recept

Rozemarijn en knoflook, daarmee maak je heel wat gerechten super lekker zo ook deze aardappels uit de oven. De Parmezaanse kaas geeft er nog een krokant korstje aan, kortom: straks zit jij weer heerlijk te smullen!

Ingrediënten

  • 1 kilo kleine aardappels of krieltjes
  • 2 tenen knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 50 g geraspte Parmezaan
  • olijfolie
  • zout

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 185°C. Boen de aardappels schoon, halveer grote exemplaren en kook ze in ruim water beetgaar, laat daarna uitlekken. Pel de knoflook. Spoel de rozemarijntakjes, ris de naaldjes van de takje en hak ze fijn. Meng 4 el olijfolie met de rozemarijn en wat zout in een kom en pers er de knoflook bij. Leg de krieltjes op een bakplaat. Plet ze kort en krachtig met een pureestamper, vork of de achterkant van een grote pollepel. Giet er de knoflookolie over en bestrooi met Parmezaan. Bak in ongeveer 20 min. goudbruin.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK