Aardappels met rozemarijn

2447 rozemarijn2

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Risotto alla Parmigiana met asperges

risoot met asperges, met een knapperig kruimelkorstje

Het aspergeseizoen is kort, dus je moet ervan genieten zolang als het duurt!  misschien wel té kort.

Bekijk het recept

Franse preisoep

Franse preisoep

Een klassieker in de Franse keuken, makkelijk te maken. Lekker bij de lunch of een makkelijke avondmaaltijd met wat vers…

Bekijk het recept

Rozemarijn en knoflook, daarmee maak je heel wat gerechten super lekker zo ook deze aardappels uit de oven. De Parmezaanse kaas geeft er nog een krokant korstje aan, kortom: straks zit jij weer heerlijk te smullen!

Ingrediënten

  • 1 kilo kleine aardappels of krieltjes
  • 2 tenen knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 50 g geraspte Parmezaan
  • olijfolie
  • zout

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 185°C. Boen de aardappels schoon, halveer grote exemplaren en kook ze in ruim water beetgaar, laat daarna uitlekken. Pel de knoflook. Spoel de rozemarijntakjes, ris de naaldjes van de takje en hak ze fijn. Meng 4 el olijfolie met de rozemarijn en wat zout in een kom en pers er de knoflook bij. Leg de krieltjes op een bakplaat. Plet ze kort en krachtig met een pureestamper, vork of de achterkant van een grote pollepel. Giet er de knoflookolie over en bestrooi met Parmezaan. Bak in ongeveer 20 min. goudbruin.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK