Ants on a Log – gevulde bleekselderij snack

bleekselderijstengels gevuld met pindakaas en rozijnen en met hummus en stukjes rode paprika

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Maïsblini’s

blini met mais

Blini’s zijn een uit Oost-Europa afkomstig deeggerecht dat een kruising lijkt tussen een pannenkoek, poffertje en eierkoek. Hieronder een variant…

Bekijk het recept

Sperziebonen-salade

Sperziebonen-salade met tomaat, zwarte bonen, olijf en ui

Dit is een variatie op de klassieke salade Niçoise. Ook klassiekers zijn aan verandering onderhevig, want tijden veranderen, inzichten ook…

Bekijk het recept

Dit is een klassiek snack uit Amerika, schijnt. Wij zijn thuis dol op rauwe groente knagen en dit lijkt me een perfect hapje als je kinderen hongerig zijn en je eens iets anders wilt voorschotelen. En ik denk dat grote mensen ze ook lekker vinden trouwens.

Ingrediënten

  • 4 grote stengels bleekselderij
  • 8 el pindakaas
  • 2 el rozijnen

Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de bleekselderij goed en snijd in stukken van ongeveer 4 cm. Vul de holtes van de stengels met de pindakaas en leg daar de rozijnen op, als mieren die over een boomstam lopen. Je kunt variëren met door de pindakaas te vervangen door hummus of roomkaas (desgewenst gemengd met blauwe kaas) en de rozijnen te vervangen door cranberries of stukjes chocola, of voor een meer hartige versie stukjes tomaat, paprika of nootjes.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK