Bataat uit de oven met blauwe kaas
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Blini’s zijn een uit Oost-Europa afkomstig deeggerecht dat een kruising lijkt tussen een pannenkoek, poffertje en eierkoek. Hieronder een variant…
Bekijk het receptDit is een variatie op de klassieke salade Niçoise. Ook klassiekers zijn aan verandering onderhevig, want tijden veranderen, inzichten ook…
Bekijk het receptHmmm, het zoete van de bataat met een beetje zout van de blauwe kaas, wat mij betreft mag je dit al een hapje bij de borrel serveren of als geraffineerd voorafje. Maar wat meer plakjes, gewoon bij je maaltijd met bijvoorbeeld rijst, salade en misschien nog iets van vlees of vis of een vega-variant is wat mij betreft ook prima!
Ingrediënten
- 700 g prei, bataat of 1 bloemkool
- 2 el olijfolie
- 50-75 g blauwe kaas (Stilton is lekker!)
Bereiding
Dit is zo simpel en zo lekker! Zet je oven op 180°C en maak je groente schoon. Prei in grote stukken, bloemkool in niet te grote roosjes (en de stronk in plakjes!) of de bataat geschild en in plakjes. Hussel ze om met een beetje olie en bak je bijna gaar in de oven, eventueel dek je de prei eerst even af met een beetje folie. Wanneer het bijna gaar is (kijk na 15 min,. bataat al na 10 min.) en keer het om. Strooi er wat verkruimelde blauwe kaas over en geef nog wat peper. Laat lekker smelten in de oven en eet het samen met rijst of aardappels.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »