Bataatpuree met rozemarijnolie

bataatpuree met kruidenolie en gestoofde paksoi

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

3 Oktober peen en ui met Midden Oosterse twist

Traditioneel is peen en ui op 3 oktober, maar je kan natuurlijk best een beetje mixen met nieuwe culturele invloeden,…

Bekijk het recept

Gegrilde bloemkool met kappersaus

gegrilde bloemkool met tomaat en een saus van kappertjes

Een bloemkool gerecht dat zowel warm als koud lekker is, dat leek me wel passend voor deze tijd van het…

Bekijk het recept

Rozemarijn en bataten, dat is een redelijk standaard combinatie in onze keuken. Aan sommige dingen moet je niet sleutelen. Alhoewel, meestal maak ik ze uit de oven, deze keer koos ik voor puree. En wat doen we dan met de rozemarijn? Nou die komt in een lekkere olie! Lekker met gestoofde groente zoals paksoi of snijbiet en een stukje vis of blokjes fetakaas of zachte geitenkaas!

Ingrediënten

  • 700 g bataten
  • 3 takjes rozemarijn
  • 100 ml goede olijfolie
  • 1 citroen
  • p&z

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Schil de bataten en snijd ze in stukken. Doe ze in een pan met water en een takje rozemarijn en kook ze in ongeveer 15 min. zacht. Ris de naaldjes van de 2 takjes rozemarijn en hak ze zo fijn mogelijk. Meng ze meteen door de olie. Rasp een beetje schil van de citroen en meng dit ook door de olie. Giet de bataten af en stamp ze tot puree, doe er eventueel een scheutje olie door en breng op smaak met p&z. Serveer de puree met een lepel olie er over gesprenkeld.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK