Bieten tarte-tatin met uien

Bieten-tarte tatin met uien

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bietenrisotto met geroosterde biet

bieten recept

Eigenlijk zijn dit twee recepten: 1 voor bietenrisotto en 1 voor geroosterde biet. Je kunt ook de geroosterde bieten op…

Bekijk het recept

Mais met oregano en boter

mais met geraspte kaas erover

Mmmm, als de mais zo lekker sappig en zoet is, hoef je er niet veel meer aan te doen dan…

Bekijk het recept

Deze taart ziet er moeilijker uit dan hij is, dus als je iets leuks wilt maken op een etentje, dan is dit iets voor jou. En ook als je gewoon van bietjes houdt en eens iets anders wilt trouwens. Lekker met een frisse groene salade erbij.

Ingrediënten

  • 750 g bietjes
  • 2 uien
  • 1 el boter
  • ½ el bruine basterdsuiker
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl verse tijmblaadjes
  • 4 à 5 velletjes diepvriesbladerdeeg
  • 1 ei
  • 50 g verse geitenkaas of feta
  • wat peterselie voor de garnering

Bereidingstijd: 75 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Schil de bietjes terwijl ze nog rauw zijn en snijd ze daarna in plakjes. Pel de uien, halveer ze en snijd in halve ringen. Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt de boter in een ovenbestendige koekenpan (of tarte tatinvorm) van 24-26 cm Ø op middelhoog vuur en bak de uien glazig. Voeg de bietjes toe en roerbak ze 2 min. mee. Voeg de suiker, azijn, tijm en wat p&z toe en roerbak nog 2 min. Dek de bietjes af met aluminiumfolie en zet 30-35 min. in de oven, of tot ze gaar zijn. Leg de plakjes deeg uit om te ontdooien. Neem de pan 10 min. uit de oven om iets af te koelen en verhoog de oventemperatuur naar 220°C. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap van 30 cm Ø. Verdeel de bietjes over de bodem van de pan. Leg het deeg erover, vouw de deegrand iets naar binnen en bestrijk de bovenkant met ei. Bak de taart 25-30 min. in de oven of tot het deeg goudbruin en knapperig is. Laat hem 10 min. afkoelen in de pan. Keer om op een bord en verkruimel de kaas erover en strooi er strooi er wat peterselie over.