Bietensalade met gember

rode bietensalade op een bedje van groene spinazieblaadjes, gegarneerd met ringen rode ui

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Maïsblini’s

blini met mais

Blini’s zijn een uit Oost-Europa afkomstig deeggerecht dat een kruising lijkt tussen een pannenkoek, poffertje en eierkoek. Hieronder een variant…

Bekijk het recept

Sperziebonen-salade

Sperziebonen-salade met tomaat, zwarte bonen, olijf en ui

Dit is een variatie op de klassieke salade Niçoise. Ook klassiekers zijn aan verandering onderhevig, want tijden veranderen, inzichten ook…

Bekijk het recept

Bietjes en gember: een super vitaliserende combinatie. Je proeft dat het gezond is, maar gelukkig is het ook gewoon heel lekker! Ik maakte de salade vrij sober, maar wel mooi op een bord met een handvol groene blaadjes erbij, maar je kan hem ook nog verrijken met allerlei lekkers, zoals stukjes appel, blokjes feta, kikkererwten of pitjes of nootjes. En quinoa smaakt er ook superlekker bij!

Ingrediënten

  • 500 g bieten
  • 1 rode ui
  • stukje gember
  • 2 el citroensap
  • 3 el olijfolie
  • p&z
  • Eventueel maak je de salade rijker met groene blaadjes (spinazie, veldsla, postelein, rucola, gewone sla), stukjes appel, feta, kikkererwten of gebakken croutons.  

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Kook de bieten net aan gaar in een pan met ruim water. Dat kan ook al van tevoren. Maak een dressing in een kom van 1-2 el fijn geraspte gember (verwijder de schil me een mes of de rand van een scherpe, oude lepel), citroensap, olijfolie ne wat p&z. Pel de ui en snijd in zo dun mogelijke ringen. Laat de bieten afkoelen, verwijder de schil en snijd in dunne plakjes met een mandoline, of kleine blokjes met een goed mes. Hussel door de dressing en laat 10 min. op smaak komen. Strooi er de uien over en serveer. Lekker met rijst en linzen.