Bleekselderij met linzen
Linzen zouden we met zijn allen meer moeten eten! Een prachtige eiwitbron, smakelijk, niet moeilijk en niet duur. Deze combinatie met bleekselderij is heel eenvoudig. Gecombineerd met een beetje rijst of een broodje en wat schijfjes tomaat is het een fijne avondmaaltijd. En hou je een restje over, dan tover je er met wat tomaten uit blik en een handje peterselie zomaar een lekker soepje van! Je kan het een dag of 3 in de koelkast bewaren. Dit gerecht kan je snel of langzaam maken, afhankelijk of je droge linzen kiest of linzen uit pot of blik. De langzame variant is denk ik iets smakelijker, maar allez, soms moet je even snel…
Ingrediënten
1 struik bleekselderij, 1 ui, scheut olijfolie, 1 laurierblad, 100 ml witte wijn, 1 groentebouillonblokje, 225 g gedroogde linzen of twee blikken (depuis) linzen, peterselie
Bereiding
Pel de ui en snipper fijn. Verwarm een scheut olie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes terwijl je de bleekselderij voorbereid. Trek de stengels los van de bleekselderij en snijd onder- en bovenkant iets af. Al te veel groen blad haal je eraf en bewaar je voor een soep, vooral het blad en het binnenste deel smaken het sterkst. Was de groente en snijd in dunne boogjes. Voeg toe aan de ui en stoof 5 min. mee. Voeg dan de bouillon en de wijn toe, neem ½ l water als je droge linzen gebruikt en 100 ml als je al gekookte linzen gaat gebruiken. Voeg ook de droge linzen toe en het laurierblad en laat met een deksel op de pan 25-30 min. koken tot de linzen gaar zijn, maar nog wel heel. In het geval van blikken linzen, laat je de bleekselderij 15 min. stoven en laat je de linzen uitlekken in een vergiet. Die voeg je dan op het laatst nog toe en laat je 5 min. warm worden. Proef voor p&z en bestrooi met gehakte peterselie. Lekker met rijst of brood en een frisse tomatensla. Wil je een wat kruidiger gerecht, probeer dan wat citroen- of sinaasappelrasp of een beetje oregano!
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »