Bloemkooltaart met ricotta en rode paprika

Bloemkooltaart met ricotta en rode paprika

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Kievit’s kaassaus

Een basic voor je kookrepertoire

Bekijk het recept

Polenta met auberginesaus

Smakelijk en troostrijk

Bekijk het recept

Een leuke taart voor een zomers etentje buiten de deur, deze bloemkooltaart. Mild van smaak en makkelijk te  maken. Voor wie wat meer pit wil: hij was heerlijk met een likje rucola-pesto erop!

Ingrediënten

1 bloemkool, 1 (rode) ui, 1 rode paprika, scheutje olie, 6 eieren, 50 g bloem, 50 g boekweitmeel, 1 tl bakpoeder, 2 el  sesamzaadjes, p&z, ½ tl (gerookte) paprikapoeder, snuf cayennepeper (of harissa), 1 tl oregano, olie om mee in te vetten, 250 g ricotta, 100 g jong belegen geitenkaas (of iets anders)

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de bloemkool en snijd in roosjes, grote snijd je halfdoor. De stronk snijd je gewoon mee in plakjes. Pel de ui en snijd in niet al te dunne ringen. Snijd de paprika in stukjes of mooie ringen. Dat is een beetje meer prutsen met de zaadjes, maar wel te doen en geeft een mooi effect. Leg de bloemkool, ui en paprika op een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie. Rooster de groenten beetgaar in ongeveer 10 min. Snijd de kaas in blokjes. Klop de eieren los met ricotta en meng de bloem, boekweitmeel en bakpoeder er door. Breng op smaak met p&z, cayennepeper, paprikapoeder en oregano. Kurkuma erin is trouwens ook leuk! Bekleed een springvormbodem met bakpapier, vet goed in met olie en strooi langs de rand het sesamzaad. Doe de bloemkool in de vorm, verdeel de ui en paprika erover, maar houdt een beetje apart voor de bovenkant  straks. Verdeel ook de kaasblokjes erover. Schenk het beslag erover, zorg dat alle groente bedekt is. Versier met de achtergehouden ui en paprika en bak 30-40 min. gaar in de oven.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK