Boerenkool hussel met tofu

Boerenkool hussel met tofu

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoensoep

Echte herfst-soep!

Bekijk het recept

Boerenkoolstamp met satésaus

Geef een exotische draai aan de Hollandse keuken!

Bekijk het recept

Het heeft eigenlijk dezelfde ingrediënten als een doodsimpele boerenkoolstamppot, maar omdat je het nèt even anders doet, heb je een nieuw gerecht. En jus heb je niet nodig!

Ingrediënten

700 g boerenkool, 800 g aardappelen, 1 el rozemarijn, 1 pakje rooktofu, 1-2 el tamari, 1 (rode) ui, 2 tenen knoflook, 5 el olijfolie, 2 el rode wijnazijn, 4 augurken, p&z

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 ̊C. Snijd de tofu in kleine blokjes en hussel ze in een kommetje om met wat tamari. Ris het groen van de nerven van de boerenkool en was het goed. Snijd het vervolgens in reepjes, die je daarna nog eens overdwars hakt tot stukjes. Schil de aardappels en snijd in mooie blokjes. Hussel de aardappelblokjes op een bakplaat met 2 el olijfolie en bestrooi ze met rozemarijn en een snuf zout. Schuif de bakplaat in de oven en zet de wekker op 15 min. Pel en snipper de ui en pel de knoflook, hak de knoflook fijn. Verhit 1 el olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook 5 min. glazig en voeg dan de boerenkool toe. Bak al omscheppend om en voeg een klein scheutje water toe. Laat met een deksel op de pan gaar stoven, roer af en toe, 15 min. heeft hij wel nodig. Schep na 15 min. de aardappels een keer om en bak nog 5 tot 10 min. Snijd de augurken in plakjes en doe ze vast in een grote kom. Doe er 2 el azijn bij. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de tofublokjes knapperig. Als de kool en aardappels klaar zijn, schep je alles in de kom door elkaar en proef je op p&z. Serveer meteen!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK